• Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen
  • Woonhuis Beuningen

Woonhuis Beuningen

Beuningen

Locatie: De Bunswaard, Beuningen

Programma: Energieneutraal, levensloopbestendig woonhuis

Opdrachtgever: Particulier

Ontwerp: 2016

Bouw: 2016

Projectstatus: Opgeleverd

Toelichting: De vrijstaande woning ligt in De Bunswaard; een uiterwaard met een oude steenfabriek. De woning verwijst naar de oude droogschuren die vroeger op de locatie stonden. De begane grond van de woning is opgetild. Zo ligt de woning hoog en droog op een ‘terp’ en is het uitzicht op de Waal optimaal. In het hart van de woning ligt een zonovergoten vide naar de kelder en een kas, hiermee wordt warmte opgeslagen en ontstaat een kelder met veel daglicht waardoor ook daar verblijfsruimtes gemaakt kunnen worden.