• Woningbouw Hengelo
  • Woningbouw Hengelo
  • Woningbouw Hengelo
  • Woningbouw Hengelo
  • Woningbouw Hengelo

Woningbouw Hengelo

Hengelo

Locatie: Deurningerstraat

Programma: 13 appartementen en 11 geschakelde eengezinswoningen

Opdrachtgever: Holtkamp Projectontwikkeling

Aannemer: Plegt-Vos Bouwgroep

Ontwerp: 2003-2004

Bouw: 2008-2009

Projectstatus: Opgeleverd

Toelichting: De bouwlocatie aan de noordoostkant van Hengelo markeert de toegang tot de stad en vraagt als zodanig om een sterke identiteit. De waterplas waaraan het appartementencomplex gelegen is, bracht ons op het idee een moderne variant op een kasteel te creëren. Op de hoek plaatsten we een robuust gebouw met vijf verdiepingen, waarin de gevelopeningen een schijnbaar willekeurig patroon vormen. De grote naar voren gelegen vensters hebben een wit kruiskozijn. De kleine vensters liggen verder naar achteren en zijn uitgevoerd als abstracte gaten in de gevel. Vanaf hun balkons en terrassen tussen de woningen kunnen de bewoners genieten van het uitzicht over het water. Het appartementengebouw vormt één geheel met drie eengezinswoningen die door hun lamelachtige opbouw de indruk van kantelen wekken. De donkerrode massa van het nieuwe kasteel wordt verlengd door de spiegeling in het water. Het gezamenlijke front van de appartementen en eengezinswoningen vormt daardoor een krachtige landmark voor deze entree van Hengelo.