• Stationsweg Ede
  • Stationsweg Ede
  • Stationsweg Ede
  • Stationsweg Ede
  • Stationsweg Ede
  • Stationsweg Ede
  • Stationsweg Ede

Stationsweg Ede

Ede

Locatie: Stationsweg Ede

Programma: Woningbouw op voormalige locatie Julianaziekenhuis

Opdrachtgever: NCB Harderwijk

Ontwerp: 1998

Projectstatus: Ontwerp

Toelichting: In plaats van de vijf villa-achtige gebouwen in traditionele vormgeving, die het bestemmings-plan projecteerde op de locatie van het Julianaziekenhuis, ontwierpen wij tijdens een razendsnelle studie vier moderne villa’s met appartementen. Deze verkaveling sluit meer aan bij het ruime en groene karakter van de Stationsweg en biedt ruimte aan de bestaande oude bomen. Ten behoeve van het financiële draagvlak van het plan, hebben wij optimaal gebruik gemaakt van het hoogteverschil tussen het te herstellen Zwarte Laantje en de Stationsweg. Een verdiepte straat tussen het Zwarte Laantje en de Stationsweg ontsluit zowel de parkeerruimte onder de appartementen aan de Stationsweg als de patiowoningen die we deels verdiept t.o.v. de Stationsweg hebben ontworpen. Resultaat van deze denkwijze: veel groen, bijzondere looproutes langs kruinen van bomen, auto’s uit het zicht, ruime patiowoningen en eigentijdse appartementenvilla’s die aansluiten bij de hoge architectuur-kwaliteit van de Stationsweg.