• De IJsseltuinen
  • De IJsseltuinen
  • De IJsseltuinen
  • De IJsseltuinen
  • De IJsseltuinen
  • De IJsseltuinen

De IJsseltuinen

Doetinchem

Locatie: Energieweg, Doetinchem

Programma: 69 appartementen

Opdrachtgever: Planoform Projectontwikkeling

Aannemer: Reinbouw B.V.

Ontwerp: 2004

Bouw: 2006-2007

Projectstatus: Opgeleverd

Toelichting: Het stedenbouwkundige plan van Hans van Olphen voorziet in 212 woningen die ondanks hun grote diversiteit in aard, type en prijsklasse toch één duidelijk ensemble vormen. De voorgeschreven kubistische vormgeving wordt nergens rigide door de warme crèmekleurige steen, de grote overstekken en de naturel houttinten. Het plan wordt aan de westzijde begrensd door drie lamelvormige blokken. Om naast het parkeren ook nog een groene zône tussen de blokken te situeren is een deel van de parkeerplaatsen ondergebracht onder de noordelijke lamel van de blokken. Door deze ‘opgetilde’ lamel achter het zuidelijke deel wat op de grond staat, richten de blokjes zich als het ware op de zon. In twee van de drie blokjes met goedkope koopwoningen zijn op zeer efficiënte wijze zes woningen per laag gesitueerd met allemaal goed bezonde buitenruimtes. In één blok met vijf woningen per laag zijn de wat duurdere appartementen opgenomen.