• Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw
  • Coöperatiegebouw

Coöperatiegebouw

Achterveld

Locatie: Achterveld

Programma: appartementen

Opdrachtgever: De Alliantie Ontwikkeling BV

Ontwerp: 2008-2013

Projectstatus: In uitvoering

Toelichting: De geschiedenis van het coöperatiegebouw begint aan het einde van de negentiende eeuw in twee landbouwschuren. Hoewel het bouwwerk in de loop van de tijd sterk van karakter is veranderd, vormt het toch een sterk herkenbaar en samenhangend geheel. Het bestaande gebouw is door de vergaande staat van verval niet om te vormen tot woongebouw. Wij stellen voor om het gebouw te slopen en globaal volgens de bestaande massaopbouw als modern efficiënt woongebouw terug te bouwen. Deze gedachte past in de transformatie die het gebouw door de jaren heen heeft doorgemaakt. In het volume van het “coöperatiegebouw” zijn in de eenvoudige bouwstructuur verschillende opties mogelijk, die al naar gelang de behoefte gerealiseerd kunnen worden: Kleine appartementen voor starters, iets grotere voor doorstarters of 50-plussers en senioren. Aan de zuidkant van het gebied komen zeven dorpswoningen, die in de basis geschikt zijn voor starters met een snelle kinderwens, maar evengoed met een aanbouw voor slapen op de begane grond voor senioren, die het gehad hebben met hun te grote tuin.Het parkeren voor de woningen wordt gesitueerd op het binnenterrein dat ontsloten wordt vanaf de Hessenweg. De woningen zijn vanaf dit terrein eenvoudig te bereiken via de “achteringang”.