• Brandweerkazerne
  • Brandweerkazerne
  • Brandweerkazerne
  • Brandweerkazerne
  • Brandweerkazerne

Brandweerkazerne

Amstelveen

Locatie: Amstelveen

Programma: Brandweerkazerne

Opdrachtgever: Gemeente Amstelveen

Ontwerp: 1999

Projectstatus: Ontwerp

Toelichting: Deze visie gaat in op de wens om de groenbuffer aan de westzijde van de locatie visueel en ruimtelijk te verbinden met het aan de oostzijde gelegen natuur- en recreatiegebied. Door het programmadeel remise, werkplaats, wasplaats en sportplaats onder te brengen in één volume en deze in oost-westrichting te situeren wordt deze gevisualiseerd. De wens om de brandweerkazerne als markante entree van Amstelveen te laten fungeren is vertaald in een haaks op de remise staand opgetild volume welke over de remise uitkraagt in zuidelijke richting. Dit bouwdeel vormt zo een duidelijke ‘kop’ zowel komend vanuit zuidelijke richting vanaf de A9 als vanuit oostelijke richting.