Oplevering eerste H-flat

Samen met opdrachtgever De Goede Woning en bouwbedrijf Nikkels is woensdag stilgestaan bij de oplevering van het eerste van de zes te bouwen H-flats in Apeldoorn.

Voor TVA begon dit als een opdracht voor een grootschalige renovatie van de kenmerkende H-flats, maar al snel bleek dat er op bouwfysisch en bouwtechnisch grote ingrepen nodig waren om te voldoen aan de moderne eisen dat sloop en nieuwbouw de enige optie was. Maar dan wel met behoud van het karakter en de herkenbare vorm van de H-flats.

 

Hoogste punt woonhuis bereikt

De bouw van het door TVA architecten ontworpen duurzame woonhuis in Veenendaal, Salamander kavel 7, is in volle gang. Na een snel en plezierig verlopen ontwerpproces en uitwerking is de bouw volop in uitvoering. Maandag is het hoogste punt gevierd, op naar de oplevering!

 

Start bouw appartementen Wapenveld

Afgelopen woensdag is samen met opdrachtgever Triada, gemeente Heerde en aannemer Schutte Bouw het startschot gegeven voor de bouw van 17 levensloopbestendige sociale huurappartementen op een inbreidingslocatie in Wapenveld.

TVA architecten ontwierp dit blokje wat met drie bouwlagen aansluit op de hoogte van de omliggende bebouwing. Door de ligging en hoogte vormt het een natuurlijk einde van het dorpsplein en geeft het een meer besloten gevoel. In het ontwerp wordt met een afwisseling van verschillende metselwerktinten, een speels spel met gevelopeningen en verdiepte balkons een afwisselend en kleinschalig blokje gemaakt dat goed past binnen de pandsgewijze kleinschalige bouw in het dorpscentrum.

TVA wenst u fijne feestdagen!

Dit jaar hebben we met ons bureau weer aan allerlei mooie projecten mogen werken.

Wij nodigen u uit om de digitale galerij te bekijken met de collectie van onze meest recente projecten.

Wij bedanken iedereen voor de samenwerking. Fijne feestdagen en een gezond 2024 gewenst!

 

Rondleiding ’t Quadrant Apeldoorn

Vorige week maandag waren wij op uitnodiging van BEMOG Projekt Ontwikkeling samen met de wethouder voor volkshuisvesting en ruimtelijke ordening van Apeldoorn en drie medewerkers van de gemeente aanwezig bij de rondleiding door ’t Quadrant. ‘t Quadrant bevat 46 koopappartementen in diverse afmetingen en prijsklassen en is gelegen in de wijk Groot Zonnehoeve in Apeldoorn. TVA architecten heeft met veel plezier aan dit project gewerkt. We zijn enorm trots op het resultaat en hoe fijn is het dat de andere partijen die zich hiervoor ingezet hebben dit enthousiasme delen!

Wij bedanken BEMOG en de gemeente Apeldoorn voor de prettige samenwerking.

 

 

Tender Kamerik gewonnen!

De Opkamer is een inbreidingsopgave in Kamerik waarbij we in opdracht van BEMOG Projekt Ontwikkeling 37 woningen hebben ontworpen op de locatie van een voormalige school. De architectuur is passend bij het dorp en ontworpen volgens een moderne interpretatie van een tuindorp. Het programma is een mix van grondgebonden woningen en appartementen in verschillende prijsklassen die een samenhangend ensemble vormen.

Een duurzaam project waarbij alle woningen 0-op-de-meter worden en er ook veel aandacht is voor natuurinclusieve maatregelen. Een prachtige plek om te wonen en een mooie toevoeging voor Kamerik. Wij hebben nu al zin om het verder uit te gaan werken. Trots op ons team!

 

TVA ontwerpt particulier woonhuis

Voor een schitterende locatie in Veenendaal heeft TVA dit woonhuis ontworpen. Licht, ruimtelijkheid en routing zijn belangrijke thema’s hierin.
Het voorlopig ontwerp is gereed. TVA heeft er zin in en is al bezig dit plan verder uit werken tot in de fijnste details. Achter een mooi huis staat altijd een goede opdrachtgever!

Hartelijk welkom Robin!

Vorige week is Robin Kleinveld begonnen als praktikant bij TVA architecten. Robin doet het laatste jaar van het Technova College in Ede en werd bij zijn vorige stagebedrijf, bouwbedrijf Kreeft, geadviseerd bij TVA te solliciteren. Na zijn stage bij een bouwbedrijf wil Robin zich ook oriënteren in de architectuur, zien hoe het ontwerpproces in zijn werk gaat en zich bekwamen in Revit. Een prima uitgangspunt! Wij wensen je een leerzame en fijne tijd bij ons.

Gewonnen prijsvraag Natuurcentrum Veluwe

TVA architecten heeft, via een gewonnen prijsvraag, de uitbreiding van het Natuurcentrum Veluwe mogen ontwerpen in opdracht van Gemeente Ede. Een mooie opgave op een fantastische locatie midden in de natuur.

Het Natuurcentrum Veluwe ligt in een fraai en veelzijdig gebied aan de Edese heide. Het bestaande gebouw en de locatie respecteren, hout als gevelmateriaal, transparantie en het benutten van de kwaliteiten van de omgeving zijn de uitganspunten voor dit ontwerp.

TVA-team is trots om hieraan te mogen werken en staat klaar om het gebouw tot in detail te gaan uitwerken!